Industriële Schilderwerken

Industriële schilderwerken in Antwerpen en daarbuiten

Op zoek naar een firma voor industriële schilderwerken? Dan bent u aan het juiste adres. A.I.S. zorgt voor een piekfijne afwerking van gevels, vloeren, bruggen, silo’s, installaties en meer.

Anti-corrosie coatings

A.I.S. is gespecialiseerd in het aanbrengen van beschermde en corrosiewerende coatings. Corrosie ontstaat door de reactie van staal met een combinatie van zuurstof en water, twee componenten waarmee staal buiten permanent in contact staat. Corrosie verhinderen kan dus enkel door het staal een afsluitende bescherming te geven. Hierdoor wordt het uiterlijk en vooral de betrouwbaarheid van uw stalen object op lange termijn in stand gehouden.

Zowel de klassieke applicatie met rol en borstel als airless-applicatie van het verfsysteem behoren tot onze mogelijkheden.

Tankcoatings

A.I.S. is een professionele partner voor het uitvoeren van inwendige en uitwendige tankcoatings. In samenspraak met klant en verffabrikant wordt er gezocht naar de meest resistente lining. Een doorgedreven controle, zowel intern als extern, garandeert kwaliteitsvol schilderwerk. Indien gewenst wordt er een verzekeringscertificaat door ons afgeleverd.

Betoncoatings

Wanneer zure regen binnendringt in onbeschermd beton begint het betonijzer te roesten en uit te zetten. Hierdoor ontstaan scheuren in het beton waarna de wapening bloot komt te liggen en volledig kan wegroesten. De stabiliteit van de constructie komt dan in gevaar.

Verschillende landmarks in België zijn door A.I.S. voorzien van een carbonatatieremmende betoncoating. Dankzij deze coatings trotseren watertorens, bruggen en flatgebouwen de effecten van zure regen en krijgt het landschap wat meer kleur.

Onderhoudsschilderwerk

Gebouwen, kantoren, magazijnen, staalconstructies…, allemaal zijn ze onderhevig aan slijtage en vervuiling. Omdat uw onderhoudsbudgetten efficiënt moeten beheerd worden, helpt A.I.S. u graag met het opstellen van een meerjarenplanning voor uw schilderwerken. Door onze jarenlange ervaring weten we duidelijk waar de voornaamste pijnpunten liggen en hoe we die op de meest economische manier oplossen. Er kan immers een enorme besparing gerealiseerd worden door een probleem tijdig aan te pakken.

Brandwerende coatings

Een brandwerende coating is een verflaag die bij brand zal opschuimen tot een isolerende laag rondom uw staalconstructie. Afhankelijk van de aangebracht verfdikte, kan er een brandweerstand van 30 tot 120 minuten bekomen worden.

A.I.S. beschikt over opgeleide medewerkers die brandwerende coatings vakkundig en met de noodzakelijke zorg aanbrengen. De werken worden uitgevoerd in nauw overleg met brandweer en verffabrikant om de juiste brandweerstand en de juiste diktes te bepalen.

Na uitvoering van de werken leveren wij steeds een wettelijk certificaat af waarmee u de brandveiligheid van uw gebouw kan aantonen.

Voedinggeschikte coatings

Diverse multinationals uit de voedingsindustrie doen beroep op de vakkennis van A.I.S. om een zuivere werkomgeving te creëren. Als geen ander verstaan wij de kunst om in een HACCP omgeving flexibel en met de nodige zorg schilderwerken uit te voeren. Ook de meer specifieke coatings zoals voor drinkwater vormen een onderdeel van onze scope.

Vloercoatings

Onze vloercoatings zijn 2-componenten epoxy coatings die budget- en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze worden dan ook vaak toegepast in winkelruimtes, magazijnen en industriële werkplaatsen.

Naast een mooie prijs-kwaliteitsverhouding heeft een epoxy vloercoating nog andere voordelen. Dankzij de gesloten verffilm neemt de coatingvloer geen vuil op en kan deze makkelijk gereinigd worden met een dweil of boenmachine. De coating is sterk en heeft een hoge slijtvastheid. Bovendien zijn alle RAL-kleuren verkrijgbaar. We kunnen zelfs een antislip behandeling voorzien.

Decoratieve coatings

Is uw gebouw of constructie in goede staat maar kan deze een opfrissing of een andere look gebruiken? Kies voor een decoratieve coating. Met een relatief beperkt budget zijn spectaculaire resultaten te behalen die het imago van uw bedrijf een nieuwe boost geven.

Mits de juiste voorbereiding kunnen alle ondergronden door ons behandeld worden. Ook op moeilijke ondergronden zoals geprofileerde wandbekledingen werden er door A.I.S. reeds vele geslaagde projecten uitgevoerd.

Op zoek naar een firma voor industriële schilderwerken?

Bespreek uw project met ons voor meer informatie en een prijs op maat.